Столичната Регионална здравна инспекция се е свързала с председателя на Народното

...
Столичната Регионална здравна инспекция се е свързала с председателя на Народното
Коментари Харесай

Контактните лица от КСНС ще са под карантина 7 дни

Столичната Регионална здравна инспекция се е свързала с ръководителя на Народното събрание Никола Минчев и има към този момент лист на контактните му лица. Те са общо 28, заяви шефът на инспекцията доктор Данчо Пенчев. След съвещанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента в понеделник стана ясно, че Никола Минчев е с позитивен тест за COVID-19, а президентът, министър председателят, министри и депутати би трябвало да са под карантина. На идващия ден Министерството на здравеопазването излез с нова заповед, в която срокът на изолацията при инфектирани се редуцира от 14 на 10 дни, а на карантината при контактни лица – от 10 на 7 дни.

" Всички лица, участвали на КСНС, като се изключи Кристиян Вигенин, тъй като е боледувал преди по-малко от три месеца, ще са под карантина за 7 дни ", изясни пред bTV шефът на РЗИ. И посочи, че за лицата със приключен имунизационен развой и с бустерна доза карантината става 5 дни. Те би трябвало да си направя тест след 72-рия час, резултатът автоматизирано се нанася в системата и карантината им се понижава. " За президента това е до 16 януари – тогава ще падне неговата карантина ", означи Пенчев.  

" РЗИ смята 11 януари за датата на в началото събитие и от 11 стартират да оперират със периоди и дейности, описът на контактните лица също е подаден на 11 ", посочи шефът на столичното РЗИ. Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов също е под карантина.  " Органите на РЗИ са създали всичко належащо, той е осведомен, че е под карантина. Органите на Министерство на вътрешните работи са тези, които ревизират лицата под карантина. Ако се появи на обществено събитие, следват административни ограничения, може да се стигне до съд ", подчерта Пенчев.

Припомняме, че " Възраждане " провежда през днешния ден от 12 часа митинг против зеления документ. Демонстрацията ще се организира пред постройката на Народното събрание. Очевидно самият Косрадинов няма да участва на митинга. Ден по-рано той съобщи, че в случай че РЗИ го сложи под карантина, ще я съблюдава, само че назова разпоредбите " глупави ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР